Свободен достъп до събитието!

Б.Т.Р., със специалното участие на Кирил Маричков

Рок-групата е създадена в София през 1984 г. от трима съученици от Класическата гимназия, обединени от духа на хеви метъла. В момента Б.Т.Р е една от най-популярните български хард-рок групи. Групата се радва на обич и признание вече повече от 10 години. Музикантите се придържат към мелодичния рок, чиито песни често пъти са актуални послания към младите, близки до техните проблеми и дух. Запознанството им с френския продуцент Стефан Баре през 1993 г. осигурява на Б.Т.Р. ангажименти на рок фестивали във Франция между 1993 и 1998 година.
Изключително постижение и оценка за Б.Т.Р. са поканите за подгряваща група на концертите на "Танкард"/София 1993/ и на "Айрън Мейдън"/София 1995/. Следва втора награда на единствения "Рок Орфей" за песента "Законът на джунглата".
Най-активни години за Б.Т.Р. като изяви на концерти и в клубове са 1998 и 1999. Песента им "Спасение", посветена на жертви на наркотиците, се превръща в своеобразен химн на големия концертен тур на продуцентска къща "Едита" през 1998 "Накъде вървим, накъде отиваме".

 

Стил: Рок
Състав: Наско Пенчев - вокал, Кирил Божков - китара, вокал, Славчо Николов - китара, вокал, Иван Калфов - бас, вокал, Илиян Диков - ударни

© 2018 Рок академия - Троян. Всички права запазени. Сайтът е създаден и се поддържа от Община Троян.